Clean eating

Clean eating

Clean eating betyder lite olika beroende på vem man frågar. För mig är clean eating en ren tallrik utan lull-lull. Kött, grönt, rotfrukter, smör och nötter. Mat i sin enklaste form och råvaror av bra kvalitet såklart.

Till frukost idag åt jag sashimi, avocado, ruccola, gurka och sesamfrön.
Lunchen bestod av pulled beef, fermenterade grönsaker och en blandad sallad.
Kvällen middag blev hjortfärsbiffar med rotfrukter och grönt, smör och några nötter.

Vad är clean eating för dig?

9 reaktioner till “Clean eating

 1. clean eating är…vad jag har gjort i åratal innan det hette ’clean eating’ eller så: ren mat som kommer utan förpackningar och ingredienslistor, eko så långt det går. Och sen en kort lista, frukt som är säsong (fast jag äter low carb, så inte så mkt frukt här), fågel och fisk, egen odlad sallad, kryddor och tomater i somras, ovanjorda grönsaker, avokado, inget bröd eller gluten. Ibland äter jag dock lite havregrynsgröt, (söt)potatis eller pumpa. min last är fortfarande ekomjölk i kaffeet och kaseinproteinpulver för en chokladpudding 🙁
  Jag äter ren mat eftersom jag älskar detta, det sparar miljön och pengar. Men jag kämpar med vikten sen åratal ttrots träning 5, 6 dagar/vecka tyvärr…

  1. Jag skulle vilja ha en gillaknapp i kommentarsfältet 😀

   Vet ju inte så mycket om dig, och det låter som att du provat många olika trix för att gå ner i vikt. Är du normalviktig? Isf klänger de där sista kilona gärna sig envist fast. Har du testat att INTE försöka gå ner i vikt en period. Att bara ligga på maintenance - alltså försöka hålla vikten istället för att gå ner? Träna mindre?

   1. Tro mig, har fösökt alla möjliga tricks. tills för 5 år sen gick det rätt bra (se nedan), jag kunde äta (nästan) allt jag ville och sen boom! gick jag upp för varje vecka kändes det. kunde inte göra mkt åt det eftersom det gick så fort. jag tror att det var pga hormoner men också för jag provade äta ’mot mina mönster’. normalt kör jag IF eller har jag kört egentligen också innan jag visste att det heter IF: kunde nämligen inte äta nånting innan e.m./kvällen. och då kan man ju inte äta så mycket. jag tror jag är lite överviktigt, men har hög fett% och det måste bort!!! ja, har också försökt att skita i det och gick i alla fall inte upp, men jag trivs inte med kroppen. just nu försöka jag vara rätt strikt med IF och låg kalorier och träning och har gått ner nu äntligen 2 kg (dock inom 6 v.), hoppas att det är verkligen fett och inte vatten….

 2. Clean eating låter för mig som och verkar vara all ren mat, alltså så oprocessat som möjligt, rena produkter utan tillsatsmedel (eller så få som möjligt), inget socker och sötningsmedel, ingen alkohol (eller andra drogliknande substanser) m.m. I min mening innebär detta olika tolkningar, så för vissa är rå-ris och havre cleant, vegetariskt med tofu och liknande blir mer cleant än kött, och för lowcarbare är tydligen aspartamerad kvarg cleant… Inget av det tycker jag är så bra eller särskilt ”cleant” egentligen (alltså åsiktsmässigt, I don’t judge) så för mig har ”clean eating” börjat få en ganska dålig klang… Men det är klart, ju fler som äter så rent de kan desto bättre 🙂 Men jag föredrar hellre en stämpel på mig själv och tycker naturlig och ren LCHF slash paleo är bättre (hälsomässigt) än det vida begreppet ”clean eating” 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *