Nej tack, jag dricker inte

-”VA??? Varför inte”?Set prohibited signs - don't drinks

- ”Fan vad tråkig du är, ett glas kan du väl ta”?

- ”Man måste ju få unna sig lite också”.

GAAAAAH! Känner ni igen er? Har ni någonsin haft ett uppehåll från alkohol, eller om ni av en eller anledning sällan dricker har ni antagligen fått höra sånt här. Varför är det socialt oaccepterat att inte dricka? Varför är man tråkig, extrem och lite förmer om man inte dricker? Varför måste man förklara sig?
Det är som att man inte kan umgås om man inte dricker. Man är inte riktigt med i gemenskapen. Man är liksom från en helt annan planet. En jäkligt tråkig sådan 😀

Alkohol (och mat) är så förknippat med trevnad, mys och festligheter. Det är ju det man gör när man träffar vänner och bekanta. Man äter och man dricker. Alkohol har en så stor och given plats i sociala sammanhang och det förväntas liksom av en att man ska dricka. För det är synd om den som inte dricker. Den som inte dricker måste ha ett extremt tråkigt och begränsat liv. Tänk att beröva sig själv denna sinnesstämning och njutning…

Det spelar ingen roll hur gott och sinneshöjande det än må vara, alkohol är ett gift och gör ingen som helst nytta i kroppen. Att välja bort alkohol är ingen uppoffring för mig, snarare tvärtom. Framför allt nu jag när jag gör värsta hälsosatsningen och försöker bli den bästa versionen av mig själv. Alkohol och hälsa är en ekvation som inte går ihop. Missförstå mig inte, jag tycker det är jättefestligt med ett (eller tre;) glas bubbel - men jag kan lika gärna vara utan och umgås och ha kul ändå.

Jag ska sluta gnälla nu. Men jag tycker det borde vara lika självklart, om inte mer, att inte dricka som att göra det. Vad tycker ni?

 

 

 

8 reaktioner till “Nej tack, jag dricker inte

  1. Hej! Dricker inget jag heller. Finns ingen anledning för min del. Ensam med tonårsdöttrar och genom att inte dricka så är jag en förebild med det. Och med en hälsoresa är alkoholen utan plats. Precis som du säger GER alkoholen ingenting (mer än ursäkter). Glad lördag!

  2. Håller med dig totalt! har dock aldrig upplevt det, inte ens när jag var yngre. Folk har aldrig efterfrågat varför man ju inte dricker eller inte på just den kvällen (jag är inte nykterist), inte heller med rökning. Inga som säger: vad du röker inte, har du inget liv? haha eller vad du äter inte xy, har du inget liv?
    Folk kan vara rätt dum….men som tur ar jag inte träffat såna, utan det har accepteras att jag inte dricker h´just då, inte röker, inte äter bröd etc.

  3. Nånting annat: varje gång jag klickar på bilderna/länkar nedan ett inlägg så kommer jag inte till artikeln utan det kommer alltid!! upp :’sidan hittades inte’, lite irriterade faktiskt, vad kan det bero på??

  4. OJA! För varje månad som går så blir jag mindre och mindre lockad av alkohol. Tycker inte längre om känslan i kroppen (under kvällen och dagen efter). Förstör den goa känslan jag har i kroppen när jag tränat/ätit/vilat rätt (äter dessutom lchf så vill inte ha de extra kolhydraterna). Men som kvinna i fertil ålder tar jag oftast ETT glas på fest, så att folk inte ska börja snacka om att jag är gravid. För det är ju endast då en person vill ha alkoholfritt… Lite pinsamt, men jag orkar verkligen inte alltid försvara mig (plus att ämnet är lite känsligt just nu). Men man blir ju ibland så chockad över hur viktigt det är för folk att ANDRA dricker tillsammans med dem…

  5. Håller verkligen med, var på väg att lämna en fest i somras när det hela tiden tjatades om att jag inte hade alkohol i glaset och då hade jag ändå druckit välkomstdrink+ 1 glas rött till maten men ville inte dricka mer . I fortsättningen tänker jag köra bil och avstå alkohol helt istället. Bilkörning är ett säkert kort att dra annars haha .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *