Metcons och kolhydrater

Kettlebell swing

En sak som aldrig har fungerat för mig på lågkolhydratkost är HIIT träning och metcons. Har tagit slut direkt och det har inte gett mig något- mer än en känsla av misslyckande över att inte orka. Med mina carb refeeds är det här ett minne blott! Det är fortfarande svinjobbigt, men jag klarar det och det ger mig något. Jag vill inte längre bara lägga mig ner och dö. Jag vill klara ett varv till eller köra en rush till - för att jag kan! Jag har energi till det!

Metcons står för metabolic conditioning och kan väl närmast beskrivas som cirkelträning med hög intensitet. Jag brukar köra 4-5 övningar i en cirkel - vila 1-15, minut innan jag kör igen. Passen är korta 16-20 minuter om man räknar effektiv träningstid. Jag brukar tänka ut övningar innan passet och låter dagsformen avgöra hur intensivt det ska bli.

Senaste cirkeln bestod av:
15 Kettlebell swings
15 Medicine ball slam
30 Barbell russian twist
15 Ground to overhead
30 sek high knees

Det blev 8 rundor och den sista var inte rolig alls ;D Jag kör bara ett sånt här pass i veckan, sedan är det styrka (och lite plyo) för hela slanten.

Hur konditionstränar ni?

8 reaktioner till “Metcons och kolhydrater

  1. Jag har sen ett år tillbaka slutat springa och kör HIT istället. Ett boktips om detta är ”Body by sience”. Intressant verkligen, styrka och kondition i ett liksom:)

    1. Tack för tipset! Tror t.o.m att jag har den där boken, eller så är det Power of ten jag tänker på. Kanske dags att få ordning i den där bokhyllan 🙂

  2. Jag kör också HIIT - några pass i veckan. Sedan kör jag body combat och styrka. Tränar 5-6 dagar / vecka och ofta 2 pass om dagen.

  3. Löpning står först på listan. Gymmet som komplement 🙂 GLAD fredag önskas fr sö Dalsland.

  4. Låter mycket klokt att bara köra ett sånt här pass per vecka om man ser på det ur evolutionärt perspektiv. Men de här passen är ju så roliga så man vill gärna kötta på oftare! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *