Scoobyn är klar!

Det tog två veckor men nu är den klar! Min gigantiska scooby 😀 Var orolig att den inte skulle växa till sig eftersom jag valde en vid och stor burk, men det gick vägen.

Nästa steg blir till att göra om samma procedur som när jag gjorde scoobyn. Koka upp vatten, låta ett par tepåsar dra i vätskan, tillsätta socker och låta allt svalna. Därefter lägger man ner scoobyn och tillsätter ett par deciliter av vätskan (kombuchan) som svampen legat i.

Därefter blir det till att vänta igen, en sisådar 10-20 dagar. Jag gillar när den är svagt kolsyrad så jag får helt enkelt prova mig fram tills det blir rätt.

Det går även att smaksätta kombuchan med frukt. Det kommer jag absolut att prova längre fram. Börjar med små badges. Först ut blir raw kombucha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *