Efter solsken kommer regn

Att gå från 26 grader och det här…

…till 8 grader och det här

…är inte sådär jätteinspirerande.

Är nyligen hemkommen från den obligatoriska höstlovsresan som jag, syrran och hennes unge brukar åka iväg på. Charter, all-inclusive och Kanarieöarna är ju vad det är, men man är ju (nästan i varje fall) garanterad sol, värme och bad - vilket jag inser mer och mer behövs i så mycket större utsträckning än vad Sverige har att erbjuda. Antingen behöver jag mer semester i mitt liv, eller så får jag se till att utöka tiden jag jobbar online så jag kan jobba varifrån som helst i världen.

Tänker ni mycket på vad ni vill ha ut av livet? Jag får nog säga att under det senaste året har jag börjat komma till insikter som jag inte tidigare haft. Livet är ju till för att levas och gör man verkligen det? Det beror såklart på vilka värderingar och preferenser man har, men är du nöjd med det liv du lever - eller genomlider du det bara?

5 reaktioner till “Efter solsken kommer regn

 1. Befinner mig just nu på Sicilien; ett betydligt mer prisvärt & inspirerande höstlovsalternativ, om du frågar mig. 🙂 För 5 pers kostar hela resan inkl allt (flyg, boende, hyrbil & mat) här på Sicilien mindre än vad enbart flygbiljetterna till Kanarieöarna hade gått loss på (ca 18 tusen). Vädret har varit soligt med temperaturer på 23-24 grader dagtid, 18 kvällstid & ca 20 gr i havet. Rekommenderas varmt! Vi pratar redan, innan vi ens kommi hem(!), om en repris nästa år.

  Och ja; vi pratar mycket hemma om hur man får bästa möjliga livskvalitet här och nu. Därför blir det sju veckor i Thailand nästa sommar också, precis som i år. Och dessförinnan en vecka på spanska solkusten på sportlovet. 🙂

  1. Sicilien låter härligt, men normalt är det väl inte så varmt där i November?

   Ja sol och resor är underbart. Guld att ni kan vara borta så många veckor! Tar ni tjänstledigt eller är ni egna företagare? Blir mer och mer avigt inställd till ekorrhjulet. Och jakten på pengar 🙁

 2. Lever drömlivet sedan drygt fem år tillbaka då vi lämnade Sverige och flyttade till Medelhavet med 320 soldagar per år. Vilken livskvalite vi har i livet idag ???

  1. Låter helt underbart! Jag skulle kunna göra det samma, men min man är inte riktigt där. Han vill resa och uppleva världen, men är inte beredd att lämna Sverige för alltid utan vill ha det som bas. Skulle kunna fungera för mig med. I alla fall till en början ;D

 3. Väderstatistiken säger att medeltemperaturen är ca 20 grader vid månadsskiftet okt/nov & det räcker för oss. Att det blev strandliv blev bara en bonus; det viktiga är att kunna vara ute mycket & typ äta lunch på uteserveringar & så.

  Sommarsemestern löser vi just nu med föräldradagar för den yngste sonen, men så småningom (när de är slut 😉 ) kommer vi att ta tjänstledigt för långa sommarsemestrar (ser det som förskott på pension).

  Vi sätter dessutom undan en rejäl slant varje månad för att kunna gå i pension vid 50-55 års ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *