Ermagerd, lowcarb chocolate curd!
Ermagerd! Jag kan ha uppfunnit det godaste i chokladväg ever, precis just här i detta nu! Anyways, jag har fått i uppdrag att komma på en LCHF tårta med inslag av choklad med så få kolhydrater som möjligt. Få kolhydrater och mycket fett=smör. Vad kan man göra med smör och choklad? BOOM! Det var då det slog mig. Man gör en chokladcurd såklart!
Du behöver:
2 äggulor
2-3 msk sukrin
1,5-2 msk kakao
80 g smör
Vispa ihop gulor och sukrin och vispa sedan ner kakaon. Värm försiktigt på spisen tills det tjocknar, det vill säga ca 2 minuter. Tag sedan kastrullen från värmen och klicka ner smöret. Rör runt till det är helt upplöst. Häll sedan upp på väl rengjord burk och låt svalna helt i kylen.
Man kan exempelvis ha den som en tårtfyllning. Eller kan man ha det till helgens plätt frulle. Eller så förvara man den i kylen och ta en tesked vid behov 😉
”Vid behov” - I like it!! 😉 Hihi!!
😀