Paj med fetaost och spenat

november 22, 2023 i Middag, Paj, Recept

Denna godingen räknar jag till 4 port
4 ägg
3 dl grädde 40%
1 dl kesella 10%
400 g fryst spenat, hela blad
1 vitlöksklyfta
200 g fetaost
salt, peppar, oregano
oliver , ca 15 st
små tomater , ca 8st

Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp den tinade spenaten i en sil. Krama ur så mycket vatten som möjligt ur den och lägg därefter spenaten i en bunke. Knäck över äggen, häll i grädde och kesella. Pressa i vitlöken. Krydda med salt, peppar och oregano. Blanda runt. Häll ut spenatblandningen i en pajform med löstagbar botten (en form med teflonbotten går också bra.) Smula över fetaosten. Tryck ner oliverna och tomaterna, men låt tomaterna ”sticka upp” lite. Grädda i 225 grader ca 30 min. Servera med valfritt tillval protein. Jag gillar grillad kyckling. Eller varför inte lax.

Går bra frysa in om man nu inte äter allt på en gång. Så snabblagat och sååå gott!!!

En portion innehåller
527 kcal
45 g fett
23 g protein
5,5 g kolhydrater