LCHF & träning av Jonas Bergqvist

20120407-120435.jpg

Vill du…

  • veta om kroppen verkligen behöver kolhydrater för att prestera?
  • få reda på vad kolhydrater, fett och protein gör i din kropp - på och utanför planen?
  • läsa om hur du kan modifiera din LCHF kost så att du får ut det mesta möjliga av din kropp?
  • veta hur du ska äta föra att bli frisk och vältränad?

This and so much more får man reda på om man läser den här boken. Eftersom idrottsprestationer på LCHF är relativt nytt och det inte finns så mycket studier på ämnet, bygger det mesta på Jonas egna erfarenheter av kosten och träningen.

Boken inleds med en förklaring av vad som är naturlig mat för oss. Hur man med LCHF kan minska i vikt, få ett stabilt blodsocker, minska inflammationer i kroppen och hitta balansen så att dina hormoner arbetar med dig och inte mot dig.

Vidare beskriver han hur man ska äta för att prestera optimalt i konditionsträning, styrketräning och andra sporter - samt hur kosten skiljer sig beroende på vilken träningsnivå man ligger på . Man får förklarat varför kosten skiljer sig mellan de olika träningsformerna- på ett väldigt enkelt och pedagogiskt sätt. Om man i vanliga fall tappar intresset när det blir för svåra termer och krångliga ord är detta rätt bok.

Mycket som boken beskriver vet man kanske redan, om man är väl insatt i LCHF kost och träning. Är man grön på området eller inte får dom resultat man önskar av sin träning är det en mycket nyttig bok.

Vad jag personligen tyckte var tråkigt var alla recept, veckomenyer och kolhydratlistorna - det finns redan så mycket av den varan - på nätet och i alla de LCHF kokböcker som finns.

Anyways, LCHF & träning är absolut läsvärd och späckad med intressanta träningsfakta!

Jonas Bergqvist är leg.sjukgymnast, kostrådgivare, personlig tränare. Han driver utbildningsföretaget mf Hälsoutbildningar. Jonas har ätit lågkolhydratkost sedan 2005 och har 20 års erfarenhet av konditions- och styrketräning. Kolla in hemsidan www.jonasbergqvist.se

2 reaktioner till “LCHF & träning av Jonas Bergqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *