Majjo på smör!

april 14, 2023 i Jag dissar, Jag hissar

Alltså, fick ett tips på instagram om att testa göra majjo på smör istället för olja. Ja tack, gärna för mig med tanke på att smör känns som ett sundare alternativ. Sagt och gjort - och resultatet blev lika gott som jag väntat mig. Den blir såklart fastare än en oljebaserad majjo, men om man låter den stå framme ett tag innan servering kan jag tänka mig att den blir bättre. Smaken blev så mycket godare än med olja, men det kan såklart bero på min förkärlek till smör :) Denna kryddade jag med dragon - majjobea <3

Har en fråga angående oljemajjo - har flera gånger testat att göra efter recept där man använder sig av hela ägget, men honestly - det blir ju skitäckligt! Lös och rinnig konsistens och en med tydlig oljesmak. Har provat olika recept, alltid med rumstempererade ingredienser, men med samma kassa resultat. Vad gör jag fel, eller resultatet ska bli sådär?