LCHF lakrits och hallon pannacotta

januari 26, 2013 i Dessert, Recept

 

Två smaker som passar fin-fint tillsammans. Det bästa av allt är att man inte behöver någon form av sötning över huvudtaget. Jag tycker det räcker med sötman från grädde och bär. Addera till någon form av sötning, om du inte känner likadant. Receptet här är beräknat till 8 portioner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lakritspannacotta
4 dl grädde
1 msk lakritspulver
1/2 tsk vanilla bourbon
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten fem minuter. Blanda ihop resten av ingredienserna i en kastrull. Vispa så det blandar sig väl. Koka upp och låt puttra i fem minuter. Krama därefter ur gelatinbladen och lägg ner i grädden. Rör runt och låt svalna något innan du häller upp i formar eller glas. OBS! Lakritspannacottan måste stelna helt innan lagret med hallonpannacotta läggs på. Det tar ca 3 timmar i kyl.

Hallonpannacotta
4 dl grädde
150 g tinade hallon
1/2 tsk vanilla bourbon
2 gelatinblad

Gör samma sak med gelatinet som ovan. Blanda resten av ingredienserna i kastrull och koka upp. Låt puttra fem minuter. Sila blandningen innan du kramar ur gelatinet och blandar ner detta. Låt svalna innan du fördelar hallongrädden över lakritsgrädden.

Ställ in i kyl ca 3 timmar och täck med plastfolie.