Fastedag 4

Somnade tidigt igår med och vaknade efter 10 timmars sömn även denna natt. Mitt sömnbehov är definitivt större sedan jag började med fastan.

Slog upp ögonen runt halvsju och vågade knappt känna efter hur jag mådde. Illamåendet var tack och lov borta. Gick upp och kände efter och konstaterade att jag mådde bra. Riktigt bra, eller i varje fall precis lika bra som jag vanligtvis gör.

Bestämde mig för att gå och träna. Ja inte lika intensivt som vanligt, men tillräckligt för att känna hur det är att jobba med en kropp som inte fått någon energi på länge. Det gick hyfsat - tills jag kom till benpressen. Vanligtvis kör jag knäböj, men litade inte på att jag skulle fixa det idag - därav blev det benpress istället. Första setet gick ganska bra, men vid andra kom huvudvärken från helvetet! Kändes som att skallen skulle explodera. Det här har hänt en gång tidigare när jag kört benpress (en av anledningarna till att jag normalt inte gör det längre.) Man sitter ju helt cp, huvudet ner och benen upp - klart att det blir tryck på skallen. Det var bara till att bryta och gå hem. Somnade (hur det nu är möjligt efter 10 timmars sömn) och sov 2 timmar. Inte lika mycket värk i skallen när jag vaknade, men kvar var den. Kommer aldrig mer att köra benpress, that´s for sure!

Nu vill jag inte tro att huvudvärken kom av fastan, utan att det är benpressen som är boven i dramat - men jag vet ju inte.

Har inte haft en hungerkänsla på hela dan. Sjukt! Fast nu när jag skulle fördela min kalvgryta i lunchlådor fick jag ett enormt sug. Ville bara sleva i mig av den mustiga tomatsåsen som doftade så gott! Det vattnades på tungan och det tog en hel del viljestyrka att inte ta en sked. Eller sju 🙂 Dumt att hålla på med mat när man inte äter. Det tar jag med mig om det nu skulle bli en nästa gång (vilket i dagsläget känns helt främmande).

Anyways, nu är det inte lång tid kvar. Lite mindre än ett dygn innan jag kan äta igen. Första målet kommer bli en sallad på blandade gröna blad, sparris, broccoli, avocado, granatäpple, kokt ägg och rökt makrill. Läääängtar!

 

5 reaktioner till “Fastedag 4

 1. Tror att det blir bättre ju längre man håller på faktiskt. Min mamma juicefastade i 40 dagar en gång. Vattenfastade under en period också, kanske var en del av juicefastan, men är inte säker. Hon mådde fantastiskt förutom de första dagarna. Hon som har extremt svår migrän mådde perfekt! Det är nog väldigt läkande med fasta, då det ger kroppen en paus från att bryta ner mat och istället reparera. Yeah!!!

  Du kommer säkert bli sugen på fasta igen. Det blev jag. Fast det är både och. Det är ju jobbigt också.

  Jag skulle skippa laxen och ägg om jag var som du.. och bara äta råa grönsaker och ev frukt om du nu äter det. Tror det kan vara smart att bara köra rått och lätt precis i början, men bara min tanke :-D!

  1. Jag tror också att fasta är bra för kroppen, men är ändå lite frågande till det här med buljong och juice, då man ändå tillför energi.
   Har precis satt i mig hela salladen med både ägg och fisk 😀 Åt sakta och tuggade maten extremt noga (njöt av varenda tugga), så jag hoppas/tror att det har gått bra 🙂

 2. Heja dig; starkt jobbat! Nu är det bara spurten kvar! Jag tänkte ”självplågeri” när jag läste om din matlådeprepp under fastan & det verkar det ju ha varit. Hur stod du ut?!? Järnvilja, I guess…

  1. Haha, det var faktiskt inte så jobbigt under tiden jag lagade allt mat. Då var det största problemet att jag inte kunde smaka av. Men när jag dagen efter skulle fördela detta till lunchlådor - DÅ var det jäkligt jobbigt. Och ja, det tog en enorm viljestyrka att inte smaka på både det ena och det andra 😀

 3. Nice! Gött jobbat!
  Ja jag funderar också på det med juice eller utan. Borde bli ännu bättre hälsoeffekter med enbart vatten tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *