Ann Fernholm om omega-3

Äter du omega-3 tillskott? Själv slutade jag med detta för lite drygt ett år sedan då jag började tänka att det här borde vara ganska enkelt att få i sig via kosten - och visst var det så.

Idag skrev Ann Fernholm ett intressant inlägg om omega-3 och om vi behöver äta tillskott.
Läs gärna inlägget på hennes sida ”Ett sötare blod”.

En reaktion till “Ann Fernholm om omega-3

  1. Jag är dock lite kluven till det Ann skriver, eftersom det är oklart om studierna gjorts på tillräckliga doser Omega3, och om de gjorts under tillräckligt lång tid. Det finns en del problem där en bra balans av Omega3 och Omega6 är viktig, och i de fallen tror jag det är svårt att uppnå genom bara kost. Terapeutisk dos alltså. Är man redan frisk så är det möjligt att uppnå genom kosten, men det krävs att man är VÄLDIGT medveten om vad man äter. Jag råkar ju veta att du har finfina värden 😉 Men råkar ju också veta att du är väldigt medveten och kunnig om kost. Gemene man äter inte som du (tyvärr), och många skulle kunna må bättre av Omega3-tillskott, t ex vid inflammationer, PMS, depression mm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *