LCHF ostkex

april 25, 2023 i Baka, Recept

Har hittat fantastiska kex! Funkar till ostbricka, som tillbehör till en soppa, eller på en buffe´. Salta, krispiga och med en svag smak av vitlök och örter….Yet another love story. Komplettera gärna med LCHF knäckebröden. Kavlar du ut dom tunt, får du ytterligare en variant av kex :)

4.5 dl mandelmjöl

2.5 dl riven parmesanost

1 tsk bakpulver

1 pressad vitlöksklyfta

3 msk oregano (eller annan örtkrydda du gillar)

1 tsk salt (jag gillar mineralsalt)

2 msk olivolja

4 msk vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll därefter i olja och vatten. Blanda till en jämn smet. Tryck ut på bakplåtspapper. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå degen och kavla ut den så tunt du kan. Ta därefter ut rutor med en pizza slicer. Grädda mitt i ugnen 15 min. Dela på rutorna när degen svalnat.

Hittade det här receptet på Mark Sisson blogg - Marks Daily Apple. Big thanks :)!