Het kräftgratäng
december 28, 2023 i Fisk, Recept
En het liten förrätt, för dom som vågar . Gott med parmensanchips till.
Receptet är beräknat till 4 port.
100 g färska champinjoner
1 schalotten lök
1 tsk kokosmjöl
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 liten vitlöksklyfta
2 krm cayennepeppar
1 tsk sambal oelek
1.5 tsk paprikapulver
1 dl finriven Västerbottenost
300 g kräftstjärtar
lite hackad dill
kräftstjärtar
dillkvist
Hacka svamp och schalottenlök. Salta och stek i smör på hög värme, så all vätska från svampen försvinner. Pressa i vitlöken. Strö över kokosmjöl och späd med grädde och vin. Häll i kryddorna och blanda väl. Låt koka samman5-10 minuter, så det blir en krämig blandning.
Dela kräftstjärtarna på mitten ( spara några till garnering) och häll sedan ner dessa och lite hackad dill i svampröran. Blanda runt. Häll röran i fyra små ugnsfasta formar. Strö över osten och gratinera i 225 graders ugn, ca 10-15 minuter tills osten får fin färg.
Garnera med kräftstjärtar och en dillkvist.
KANONBLOGG!! tack för alla fina recept o bilder.
Tack Marlene :D!