Tråkig mat med strikt LCHF?

oktober 30, 2013 i Ketos

Faktiskt inte. Det ryms en hel del grönsaker, och det finns utrymme för dessa vid varje måltid. Började morgonen med omelett i portionsformar- bara för att det ser trevligt ut ;) I dessa hade jag hackad paprika, riven ost, soltorkad tomat och oliver. Ett par coctailtomater sidan om. 5 gram kolhydrater.

Till lunch blev det räkor i het currysås, lite mer kollisar då jag baserade såsen på grädde och hade i rikligt med paprika. 10 g totalt.

Till middag hade jag ugnsstekt rostbiff som jag lagade igår, som hade fått ligga i en marinad över natten. Rekommenderas varmt! Tillaga en stek, skär upp i tunna skivor och gör en marinad av en massa goda grejer. Köttet håller länge och det smakar gudomligt! Det blev ett par rostbiffs skivor på en bädd av ruccola och en dressing på kokosolja (den smaklösa varianten) sesamolja, vitlök, sambal oelek och sesamfrön. Sjukt gott! 1 g kolhydrater i hela middagen.

Inga mätbara ketoner i morse. Ser ingen logik i det hela. Fick i mig 160 g fett 68 g protein och 13 g kolhydrater. Åt ingen frukost igår, vilket brukar öka ketonerna i blodet (även fasta eller ett för lågt energiintag ökar dessa.) Snillen orkar inte spekulera.

Ligger lite högt vad gäller proteinet. Det är absolut detta som jag tycker är svårast att få till. Blodsockret i morse visade på 4.9 för att under dagen gå ner till 3,9. Allt som det ska vad gäller detta.

Körde ett bröst och axelpass idag som kändes helt okej. Går ju inte att utvärdera något efter tre dagar, samt att jag idag körde lite nya övningar. Men jag har en känsla av att det här kan bli något bra. Förresten, ni som är Stadium medlemmar har väl inte missat att det är klubbkväll imon? 20%på ett helt köp! Känns som att det kan bli dyrt ;)