En vecka med blod-ketonmätningar

november 3, 2023 i Ketos

En vecka av dagliga mätningar och stick i fingrarna har avlöpt. Är fortfarande inte i närheten av the zone, det går upp och det går ner som ni ser. Jag har mätt värdena på morgonen ungefär 15 minuter efter det att jag vaknat.Energiintaget har snittat på 1670 kcal, fördelat på:

Ser bra ut, men något är uppenbart inte helt hundra. Det är inte mängden kolhydrater som är problemet utan snarare fördelningen mellan fett och protein som är något skev. Har snittat på 1,7 gram protein per kg lean mass. Kanske lite högt då spannet ligger mellan 1,2-2 gram per kg lean mass. Fortsätter att lägga in min mat på Matdagboken.se så jag har koll på energifördelningen. Det tar sin lilla tid att registrera allt man äter (fast som tur är finns Matdagboken även som app till telefonen) men jag tycker det är en viktig och intressant del, när det gäller att komma fram till vad som är “the blueprint” för just min kropp.Veckan som kommer blir alltså till att laborera ytterligare med fördelningen mellan fett och protein. I övrigt kör jag på som vanligt.

Funderar på om jag ska ta mig till gymmet idag för ett cardiopass. Inget intensivt, utan ett sånt där långdraget, segt tjejigt crosstrainerpass som varar minst en timme! Otippat va? Har inte gjort det där på hundra år, men just idag känns det helt rätt. Snabb musik med mycket unts-unts i mina lurar. Bara stå där på min trainer och trampa som om det var det sista jag gjorde :D Ska suga ett tag på den karamellen. Drar mig lite för att lämna lägenheten. Fortfarande grått och regnigt här i Malmö. Såhär har det varit i dagarna tre. Ska det aldrig ta slut?