Allergisk reaktion på MSG

maj 12, 2014 i Jag dissar

Har varit med om en grymt otäck allergisk reaktion på MSG! I vanliga fall äter jag inget som innehåller detta eller jästextrakt och har inte gjort på många år -så jag vet inte om jag svarade som jag gjorde på grund av detta. Anywho, en kväll satt vi och babblade och drack lite bubbel. På bordet hade vi rostade nötter och en skål med chips. I vanliga fall hade jag hoppat de där chipsen, men nu när jag är i the land of carbs provar jag lite av varje. Förutom det faktum att de hade en skum röd färg (vilket bara det är avskräckande) innehöll de även jästextrakt och något som heter torula yeast.

Dagen efter vaknar jag upp med utslag över hals, ansikte och delar av kroppen. Ansiktet är även svullet och ”bedövat” eller jag hade väldigt lite känsel, vilket var så jäkla obehagligt. Det blev inte bättre under dagen vilket inte heller kändes så bra. Min svåger tyckte jag skulle ta en antihistamin tablett för att se om det hjälpte och ett par timmar senare var jag back to normal!

Very obehaglig känsla det där och lesson learned! Kommer läsa noga på alla innehållsförteckningar och hålla mig väck från allt vad jästextrakt heter.