Nori-rulle med ägg och avocado
januari 17, 2015 i Frukost
Ett sätt att få i sig mer alger är att göra en sådan här nori-rulle. Jag hackade kokta ägg och avocado som jag sedan blandade med riven pepparrot och lite majonnäs till en ”torr” röra. Bredde ut denna över norin, la lite ruccola och gurka i mitten. Rullade sedan ihop arket till en rulle. Penslade med vatten och strödde över rostade sesamfrön. Grym frukost!
Wow, tack för inspirationen. Måste verkligen testas! Kika gärna in till mig om mitt liv i Medelhavet *ler*
De nada
Norirullar är superbra ”snabbmat”, äter det ibland till lunch eller middag Jag brukar laga en fiskröra som fyllning av t.ex. rökt lax, makrill eller sardiner. Surkål ger också en god smak! Och avokadon är ett måste
Smart tips med surkålen!
Nu kanske jag ÄNTLIGEN kan komma till skott med att använda mina härliga noriblad som legat i skåpet alldeles för länge.
Gör det! Testa även att göra sushi med kokt blomkålsris istället för vanligt ris!