LCHF pasta

januari 11, 2012 i Baka, Middag, Recept

Vitkål i all ära, men ibland skulle det vara trevligt med ett annat pasta substitut. Am I right?

Hittade det här fantastiska pasta receptet när jag satt och letade mat inspiration. Svårt att uppskatta hur många det räcker till, men jag skulle säga i alla fall 4 portioner. Det är ju fortfarande såsen som är huvudsaken :) Till pastan behöver du:

4 ägg

120 g färskost (typ Philadelphia)

1/2 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader.Vispa äggen, i med osten. Vispa lite till. Blanda ner fiberhusken och vispa igen. Låt svälla 10 min. Bred ut degen på 2 st bakplåtspapper. Lägg papper ovanpå, och kavla ut degen så tunt som möjligt. Låt bakplåtspappren vara kvar medan degen gräddas, 10 minuter. Skär sedan ut spagetti strimlor. En pizza slicer funkade super. Sen är det bara till att servera med er favoritsås.

Degen smakar typs nästan ingenting, om det är någon som undrar. När jag tog ut plåtarna med den färdiga degen, kom jag att tänka på att den kanske även skulle passa till fajitas bröd!!!!! Det är liksom en väldigt tunn och elastiskt deg. Räkna med att jag kommer prova detta med!