Tacos - a lovestory

januari 25, 2012 i Jag hissar, Middag

Jag kan inte säga vad det är, men jag bara absolutely löööööv tacos!!! Färs, tacobröd, grönsaker, fefferoni, ost och vitlökssås…Så enkelt, men o så gott!!!


Att köpa en färdig “Taco kryddmix” finns inte på kartan. Det går fetbort! Why? För den innehåller ju en massa trams. Det är sjukt enkelt att göra en egen kryddmix. Är man smart gör man en stor sats och häller upp i en burk, så det finns hemma när the craving for tacos slår till. Bilden nedan till vänster är alltså ett big no-no! Huvudingrediensen i den färdiga kryddmixen är…Druvsocker!!!! Inte visste jag att det var det mest nödvändiga om man ska göra tacokrydda ;) Till höger har vi den hemmalagade kryddmixen. Den utan socker…

Vi måste bara titta lite på de olika innehållsförteckningarna. Färdig kryddmix innehåller alltså: Druvsocker, salt, lök, modifierad stärkelse, chilipeppar, spiskummin, vitlök, potatisfiber, oregano, paprikaextrakt, arom, klumpförebyggande medel, syra, maltodextrin och jästextrakt. 15 ingredienser krävs för att göra denna kryddmix. Sju av dom är tillsatser…

Himmalagad kryddmix innehåller: Chilipulver, paprikapulver, salt, spiskummin och cayennepeppar. 5 ingredienser krävs för att göra en naturlig kryddmix utan tillsatser.

The choice is yours! Recept hittar du här.

Vad vore tacos utan brödet? Fram tills för några dagar sedan har jag fått klara mig utan bröd. Har då ätit taco sallad istället. Gott, men inte i närheten av originalet med bröd.

Kommer ni ihåg LCHF pastan? När jag gjorde den kom jag på att den där degen säkert skulle funka som taco bröd också. Hell yes! Tillsatte lite kryddor och resultatet blev 10 utav 10 möjliga poäng. Jag tog alltså hem high score! Till och med Fantastic (mannen i mitt liv) höll med om att de var nästan identiska i konsistens och smak som den vanliga mjöl varianten. Det är ett bra betyg tycker jag. Recept hittar du här.

På taco hyllan i affären finns det en massa andra… produkter. Det finns bl a en dipsås med guacamolesmak….Den innehåller 1.5% avocado. Om man vill göra en egen guacamole innehåller den kanske 85% avocado. Biiiiig difference på innehållet kan man säga.

Det finns även en “ostsås” som min svåger är svag för. Ostsåsen består av 4% ost. Resten är (typs) vatten och tillsatser. Mmmmmmm, jättegott ju!

Vad säger ni, blir det tacos på fredag???

(Lägger upp alla recepten om en liten stund)