I mellanmjölkens land

december 30, 2023 i Hälsa

Har ni läst den här? Fick hem den i fredags och har haft svårt att fokusera på något annat än den här boken. Är ni också så att ni totalt grottar ner er och snöar in i böcker och bara vill läsa mer och mer och helst inte göra något annat? Så länge de är bra såklart. Håller även på att läsa Brödberoende, men den har jag än så länge inga som helst problem med att lägga ifrån mig (zzzzzå tråkig!)

Jag ska inte recensera boken här och nu, utan jag måste bara få dela med mig av en sak som stundtals gnager i bakhuvudet - och som kom över mig idag igen.

I kapitlet ”Du är vad du äter” behandlas en rad faktorer som direkt påverkar ens hälsostatus. Jag är väl medveten om dessa faktorer och har därför gjort vissa val - som att äta ekologiskt så långt det går, äta kött från gräsbetande djur, undvika gluten, socker, tillsatser och såklart - kemikalier bla bla bla, I could go on forever ;)Den stora frågan är, hur länge ska jag fortsätta försvara mjölkprodukterna och dess ”nyttighet”? Blir svårare och svårare ju mer man läser.