Blame it on the alcohol

februari 18, 2013 i Mått och vikt

 

Jag älskar måndagar! Det finns tre anledningar till detta.

  1. Jag har semester på måndagar 😀
  2. Monday is leg-day 😀
  3. Mäter mitt fläsk varje måndag 😀

Under benpasset idag var jag ganska säker på att jag skulle spräcka (knäcka) musklerna på insidan av låren, men på något magiskt sätt så höll dom! Okej - legday betyder bland annat 10 set i benpressen, som ska utföras med tempot 4-1 och fem reps i varje set. Plattan där du har fötterna ska HELA vägen ner tills det tar stopp (4 sek), för att sedan pressas tillbaka upp (1 sek) Brukar ni inte gå heeeela vägen ner, så testa detta. Och gör det i detta långsamma tempo. Det var där - varje gång jag hade gått hela vägen ner med plattan, det var då jag kände mig som

  1. Jag skulle föda
  2. Mina ben höll på att knäckas uppe vid låren.

Men dom höll! 130 kg. Jag är nöjd. Och jag räknar med att ha jätteont på insidan av låren under de två kommande dagarna. Det gör inget. Börjar bli van. Har fortfarande ont i magmusklerna efter chinsen i fredags. Fredags! Det är tre dagar sedan nu. Idag kan jag i alla fall skratta utan det gör ont. Igår smärtade det till och med när jag hyvlade ost. Vardagsmotion som man inte tänker på alltså 😉

Dagens mätning var inte rolig :( Vi inleder alltid mer hur veckan varit, om man stoppat i sig något ”dumt” och så. Ja jo,jag var ju på SPA med arbetskollgorna och då slank det ner två glas vin. Och i lördags var vi hemma hos ett par kompisar och då drack jag lite vin till. Totalt 5 glas rött den här veckan :O Maten har jag skött exemplariskt, och jag har gått tillbaka till att endast fasta mina sedvanliga två dagar. Det borde väl inte visa på några större negativa förändringar?Well, it did. Kind of. Navelmåttet (stress, dålig sömn, alkohol) hade ökat, resten av ovankroppen hade minskat på vissa ställen eller var oförändrad. Det stora bakslaget var ben och äss. Där hade jag ökat i omfång på ALLA punkter, med en katastrofal ökning på rumpan (xenoöstrogener, lägre testosteron pga alkoholintag). Alkohol, muskler och en lägre fettprocent går inte ihopa. That´s a fact.

Kommer inte göra några förändringar i kosten den här veckan, förutom nolltolerans till alkohol då såklart. Hoppar även äggfrukostar och satsar på meat-nut eller fish-nut breakfast. Nu blickar vi framåt och ser till så att nästa mätning blir något att hänga i julgranen, för såhär kan det bara inte fortsätta.