Funderingar kring tjejer och PF

maj 13, 2012 i Periodisk fasta

Jag har sett att det är sjukt många tjejer som har börjat med PF och jag tänkte bara dela med mig av mina tankar runt detta. De flesta kör på Leangains metoden, dvs 16/8 upplägget och bryter fastan vid lunch - check, so far so good. Girlsen äter enligt detta upplägg 5-7 dagar i veckan. Nu vet jag inte säkert, men jag antar att de inte kompenserar för de förlorade kalorierna under de resterande måltiderna (vilket är meningen med metoden) Vi får då ett kaloriunderskott på (nu uppskattar jag ) 500 kcal /dag, vilket blir 3500 kcal på en vecka. Vad händer? Vi går ner i vikt - check - men om man alltid äter enligt detta upplägg, borde inte kroppen då anpassa sig till den minskade kalorimängden?

I mitt huvud låter det som att man använder sig av PF som en bantningskur, vilket borde innebära att när man går över till att äta “normalt” igen kommer de förlorade kilona tillbaka som ett brev på posten. Eller?

Tanken med Leangains är helt riktigt att fasta/äta enligt 16/8 upplägget. Men vi får ju inte glömma bort att även tung styrketräning och att inte minska på kalorierna är en del av planen. De dagar man tränar ska man öka sitt kalori intag med 20% och de dagar man inte tränar minskar man det med 20%. Man får helt enkelt inget underskott (från mat).

Om man nu väldigt gärna vill dieta med PF 16/8 borde det väl vara bättre att göra det mer sporadiskt, så att kroppen inte vänjer sig vid det minskade kalori intaget? Eller? What u think?